2 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

2 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Met de komst van de nieuwe spoedeisende hulp (SEH), neemt de patiëntenstroom enorm toe. Wanneer er teveel patiënten zijn om direct gezien te kunnen worden, is het belang van triage groot. Er moet onderscheid worden gemaakt tussen acute patiënten die direct hulp nodig hebben en patiënten die even kunnen wachten.
Triage gaat dus een grote(re) rol spelen in Sengerema Hospital.

Hiervoor is een triage office opgezet, waar iedere patiënt getrieerd wordt voor het betreden van de SEH. We werken hiervoor met een kleuren systeem, waarbij rood betekent dat iemand direct help nodig heeft, geel dat de patiënt snel hulp nodig heeft, maar wel even kan wachten en groen dat de patiënt de mogelijkheid heeft te wachten.

Patiënten krijgen bij binnenkomst een polsbandje, zodat voor iedereen duidelijk is tot welke categorie zij behoren en kunnen vervolgens plaatsnemen in verschillende wachtruimtes.

Na de recente trainingen voor Basic Ermengency Care (BECI course) en de Emergency, Triage Assessment and Treatment (ETAT) course voor kinderen, was het nu tijd het personeel te trainen in triage. Bewakers, triagisten, verpleegkundigen en clinical officers kwamen de afgelopen twee dagen samen om triage te leren begrijpen en toepassen. Het waren zeer succesvolle dagen en we kiiken er naar uit om de resultaten te zien.

Met speciale dank aan Lisa Cornelissen en in samenwerking met Simba Health.

46 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

De nieuwe spoedeisende hulp in Sengerema Hospital is inmiddels volop in gebruik. Vanuit SIMBA-health en Stichting Vrienden Sengerema Hospital wordt op regelmatige basis simulatietraining gegeven om het niveau van de zorgverleners nog verder te verbeteren.

54 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

deze week is er een training voor de verpleegkundigen georganiseerd door smile train. De verpleegkundigen van de ok, de IC en de kinderafdeling hebben geleerd hoe een ziek kind te herkennen en hoe snel en adequaat te handelen, inclusief reanimatie.

86 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Vandaag is het RCH (Reproductive & Child Health) en ANC (Antenatal Clinic) gebouw officieel geopend en gewijd door een speciaal gezelschap bestaande uit onder andere de bisschop van Geita, de regional medical officer en de regional administrative secretary van mwanza. Een feestelijke bijeenkomst in Sengerema! Met veel dank aan de AFAS Foundation.

 

58 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Het portret van deze week:
 
Dokter David Ng’wenda is gynaecoloog. Hij is in 2007 komen werken in Sengerema Hospital als Clinical Officer. In 2010 besloot hij te gaan studeren voor Medical Doctor en kwam in 2016 weer werken in het ziekenhuis. Daar werd al snel duidelijk dat hij een passie heeft voor gynaecologie en verloskunde. De stichting heeft zijn specialisatie betaald en sinds afgelopen maand is hij nu aan het werk op onder andere de verloskamers, waar ongeveer 6000 bevallingen per jaar plaatsvinden. Zijn specialisatie zal er mede voor zorgen dat het ziekenhuis een verwijsstatus krijgt in de toekomst.

96 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

58 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

In de komende weken gaan we een aantal lokale stafleden portretteren die ondersteunt worden door Stichting Vrienden Sengerema Hospital.
 
Hieronder zien jullie dokter Mektrida. Zij werkt op de NICU en ondersteunt tevens het brandwonden project. Ze heeft een passie voor de zorg voor kinderen en werkt met veel plezier op de NICU. In de toekomst wil ze graag kinderarts worden. Ze is een zeer toegewijde en intelligente arts en de stichting is heel blij met haar!

56 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

92 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Stichting Vrienden Sengerema Hospital is op zoek naar een enthousiaste Arts Internationale Gezondheid en Tropengeneeskunde voor de functie van project manager en arts.

Taken en verantwoordelijkheden

Klinisch

Je zal gaan werken in de kliniek met een focus op onderwijs van AIOS IGT, Nederlandse co- assistenten en Tanzaniaanse registrars (ANIOS). Je participeert in de dagelijkse kliniek met een zeer afwisselend karakter, waarbij je op dagelijkse basis met verschillende specialismen in aanraking komt. Je zult meedoen in avond-, nacht- en weekenddiensten, waarbij ervaring en enthousiasme in de obstetrie een vereiste is.

Projectmanagement

Een groot deel van de verantwoordelijkheden in deze baan zal zijn het actief monitoren en evalueren van de verschillende projecten die gesteund worden door de stichting, het bedenken van nieuwe projecten en daarbij behorende fondsenwerving. Hierbij zul je plaatsnemen in het management van het ziekenhuis en daardoor ook een stem hebben in het dagelijks bestuur.

Uitzendingsvoorwaarden

Je tekent een contract voor minimaal twee jaar om goede integratie te kunnen waarborgen. Stichting Vrienden Sengerema Hospital biedt vergoeding voor ziektekostenverzekering, arbeidsongeschiktheid, AOW-gat, repatriëring en de kosten voor medische registratie, werk- en verblijfsvergunning, alsmede reis- en onkosten. Daarnaast bedraagt het maandelijks salaris €1.000,-.

  • Deadline sollicitatie: 23 December 2022
  • Sollicitatiegesprekken: medio Januari 2023
  • Startdatum: Maart/April 2023

Voor meer informatie en het opsturen van motivatiebrieven en CV: info@stichtingvsh.nl

Vacature arts IGT Sengerema Hospital, Tanzania

78 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag