Stichting Vrienden Sengerema Hospital is dit jaar een van de goede doelen van het eindejaarsgeschenk van het Radboudumc. Lees hieronder beknopt wat de stichting doet en waarom steun zo welkom is!

Het Sengerema Hospital is een ziekenhuis in het noorden van Tanzania waar met weinig middelen essentiële zorg wordt geleverd aan kwetsbare groepen zoals kinderen en zwangere vrouwen. Daarnaast is het een opleidingscentrum voor artsen en verpleegkundigen.

Stichting Vrienden Sengerema Hospital bestaat uit gepassioneerde mensen die hier hebben gewerkt, zijn geraakt door het mooie werk en zich inzetten om het ziekenhuis structureel te ondersteunen. Met behulp van duurzame en transparante projecten afgestemd op de lokale behoefte, bieden zij hulp gericht op verbetering van zorg voor patiënten en personeel. Via deze projecten, waarin training en kennisoverdracht een belangrijke rol spelen, versterken ze lokale expertise en maken ze de zorg toegankelijker. De stichting heeft een sterk focus op het verbeteren van de zorg voor kinderen en neonaten, maar heeft daarnaast een breder focus.

Het NICU-project heeft geleid tot een afname in babysterfte van 40% en wordt begeleid door Milou van Ingen, Physician Assistant van de NICU van het Radboud. Door de nauwe, jarenlange samenwerking is de stichting in staat gebleken om de zorg naar een hoger niveau te tillen en kwetsbare groepen te beschermen. Uw hulp maakt hierin een groot verschil.

89 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *