Met de komst van de nieuwe spoedeisende hulp (SEH), neemt de patiëntenstroom enorm toe. Wanneer er teveel patiënten zijn om direct gezien te kunnen worden, is het belang van triage groot. Er moet onderscheid worden gemaakt tussen acute patiënten die direct hulp nodig hebben en patiënten die even kunnen wachten.
Triage gaat dus een grote(re) rol spelen in Sengerema Hospital.

Hiervoor is een triage office opgezet, waar iedere patiënt getrieerd wordt voor het betreden van de SEH. We werken hiervoor met een kleuren systeem, waarbij rood betekent dat iemand direct help nodig heeft, geel dat de patiënt snel hulp nodig heeft, maar wel even kan wachten en groen dat de patiënt de mogelijkheid heeft te wachten.

Patiënten krijgen bij binnenkomst een polsbandje, zodat voor iedereen duidelijk is tot welke categorie zij behoren en kunnen vervolgens plaatsnemen in verschillende wachtruimtes.

Na de recente trainingen voor Basic Ermengency Care (BECI course) en de Emergency, Triage Assessment and Treatment (ETAT) course voor kinderen, was het nu tijd het personeel te trainen in triage. Bewakers, triagisten, verpleegkundigen en clinical officers kwamen de afgelopen twee dagen samen om triage te leren begrijpen en toepassen. Het waren zeer succesvolle dagen en we kiiken er naar uit om de resultaten te zien.

Met speciale dank aan Lisa Cornelissen en in samenwerking met Simba Health.

45 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *