Dit zijn Fleur, Jos en hun zoontje Jan. Zij zijn momenteel voor vier maanden in Sengerema aanwezig. Fleur is tropenarts, en woonde eerder met haar man Jos gedurende twee jaar in Mnero, zuidelijk Tanzania. Momenteel doet zij in Sengerema Hospital promotieonderzoek met als doel het aantal doodgeboortes terug te dringen.
 
Het ‘MOYO-PartoMa’ project behelst het verbeteren van de zorg rondom de geboorte door het aanpassen van de internationale richtlijnen aan de lokale werkelijkheid in combinatie met de introductie van de MOYO. Dit is een monitor die continu de hartslag van de baby en de moeder kan registreren rondom de bevalling. De hoop is hiermee het aantal doodgeboren baby’s en baby’s met een slechte start na de geboorte terug te dringen.
 
Momenteel voert Fleur het eerste gedeelte van haar onderzoek uit. Volgend jaar komt het gezin nogmaals voor een periode van vier maanden voor het vervolg hierop.

515 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *