Per 27 juli 2020 gaan het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, de kindergeneeskunde van het Sengerema Hospital te Tanzania en Stichting Vrienden Sengerema Hospital een samenwerkingsverband aan. In Tanzania is het document ondertekend door Zr. Dr. Mariejose Voeten. Vandaag hebben in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis Dr. Bertine Lahuis, voorzitter raad van bestuur Radboudumc en professor Dr. Kees Noordam, centrumleiding Amalia kinderziekenhuis, hun handtekening gezet. Milou van Ingen heeft het document namens Stichting Vrienden Sengerema Hospital ondertekend.

Binnen dit samenwerkingsverband is er voor kinderartsen die worden opgeleid in het Radboudumc een maatschappelijke stage in Sengerema gecreëerd, waarin zij gedurende drie maanden medische ervaring opdoen in een land met weinig medische middelen en een kwetsbare patiëntenpopulatie. Tevens is doelstelling binnen deze samenwerking dat de twee ziekenhuizen elkaar op afstand optimaal versterken.

827 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *