Het zijn bizarre tijden. In enkele weken tijd is de situatie in Nederland en de hele wereld compleet veranderd met voor bijna iedereen grote gevolgen. Duizenden doden en ernstig zieken wereldwijd, veroorzaakt door een virus dat vorig jaar nog niemand kende. Een scenario dat niemand zich kon voorstellen, tot we er plots midden in zaten. De impact hiervan treft bijna iedereen nu de maatschappij plots tot stilstand komt.

Ook wij merken het tijdens ons werk in het ziekenhuis en de huisartsenpraktijk. In enkele weken moeten we leren omgaan met deze vreemde nieuwe situatie, zonder zicht op hoe erg het gaat worden en wat we kunnen verwachten. Het onzekere gevoel zal ook zeker spelen bij alle werknemers en ondernemers die plots geen inkomsten of werk hebben.  Erg spannend en toch ook beangstigend.

Gelukkig ontstaan er geweldige initiatieven in deze onzekere tijden, zoals de steun voor de “Helden van de zorg”. Een ongekende en een enorme motivatie om door te blijven gaan. Ook zijn we ons er veel meer van bewust hoeveel vrienden en familie we hebben. Ongetwijfeld heeft iedereen afgelopen weken extra gedacht aan mensen die ons dierbaar zijn en aan degene die voor ons zorgen. Dit enorme gevoel van saamhorigheid en verbondenheid zorgt ervoor dat we er vertrouwen in hebben dat we deze klus gaan klaren.

Helaas is de verbondenheid ook een bedreiging voor andere delen van de wereld. Terwijl we dit schrijven begint het virus voet aan de grond te krijgen in Tanzania en andere delen van Afrika. De horrorscenario’s die ons wakker houden zijn daar zeer reëel. Hoe stop je dit virus als er niet eens genoeg zeep is?  Met een fragiel zorgsysteem en een overheid die nog erg afhankelijk is van buitenlandse steun en een al erg precaire financiële situatie in het ziekenhuis, zit het ziekenhuis met de handen in het haar.

Hoe bescherm je jezelf in zo’n situatie als je als arts of verpleegkundige voor een zieke patiënt moet zorgen? De Tanzaniaanse “Helden van de zorg” verdienen net zoveel waardering en hulp als wij krijgen. Daarom gaan wij als Stichting Vrienden Sengerema Hospital het ziekenhuis in Sengerema steunen zodat zij zich kunnen voorbereiden op een toename van COVID-19 patiënten. Met onze en uw steun kunnen wij bijdragen aan het voorzien in middelen die nodig zijn om de patiënten en het personeel zo veilig mogelijk te houden.

Wil jij deze Tanzaniaanse helden ook helpen? Deel dan dit bericht in je netwerk en/of doe dan een donatie via NL07RABO0167907220

2,370 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *