Zoals jullie via diverse media gehoord hebben zijn wij druk in de weer geweest met het project “Hepatitis B vaccinatie voor het ziekenhuispersoneel van Sengerema”. Het doel hiervan is om het ziekenhuispersoneel te beschermen tegen de leverziekte Hepatitis B, welke zij op kunnen lopen door hun werk met naalden, operatiemessen, wondzorg en schoonmaak werkzaamheden.

Onze penningmeester Niek Versteegde was met dit project genomineerd  voor de Albert Schweitzerprijs waarvoor veel publiciteit in verschillende media is geweest.

Met een overweldigende hoeveelheid stemmen (849) hebben wij de publieksprijs gewonnen. Echter bepaalde de vakjury wie de hoofdprijs zou winnen. De hoofdprijs van 5000 euro wonnen wij niet, maar we zijn erg trots op een aanmoedigingsprijs van 750 euro.

Omdat dit ongeveer 4000 euro minder was dan wij nog nodig hadden voor het project (waar in totaal 12.250 euro voor nodig is), hadden wij besloten om het project gefaseerd uit te voeren.  Inmiddels zijn wij achterhaald door ons eigen succes!

Met trots kunnen wij zeggen dat het project deze maand alsnog in zijn geheel van start gaat!  Met dank aan onze vaste donateurs, een financiële meevaller en een grote meevaller bij een ander project kunnen we het hele project in een keer financieren.

Dit betekend dat in januari de eerste personeelsleden getest en gevaccineerd zullen worden!!

Het personeel heeft hun blijdschap  getoond met het volgende bericht:

“Every year Sengerema hospital staffs gather together for Xmas celebration and the hospital gives Asante (dank jullie wel) to all hospital workers, this happened yesterday. In this year the most valuable gift was HBV Vaccine given by Friends of Sengerema, all were excited and eagerly waiting for the project to start.”
(Geschreven door Charlz Majanji Mguta, arts uit het Sengerema ziekenhuis)

Namens het ziekenhuis en onszelf willen we iedereen bedanken die ons bij dit project direct of indirect heeft geholpen. In het bijzonder het Albert Schweitzerfonds voor de mooie prijs en het geboden platform voor publiciteit.

Met dank aan jullie kan het ziekenhuispersoneel dit nieuwe jaar hun werk een stukje veiliger doen. Mooier kan het jaar wat ons betreft niet beginnen!

683 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *