“Toen Femke in 2009 haar oudste co-schap liep in Sengerema, ontmoette ze tijdens een van de heerlijk relaxte weekendjes aan het zwembad bij restaurant Tilapia in Mwanza de familie Williams. De familie Williams bestaat uit Alan, Kerri, Stacey en Tom.

Dit unieke gezin verhuisde in 2009 vanuit het drukke Engeland naar Australië, maar omdat ze graag hun steentje bij wilden dragen in Afrika, kozen ze ervoor om als gezin een gap year te doen in Mwanza, Tanzania.

Alle vier woonden en werkten ze in weeshuis Hisani, een plek in Mwanza, waar weeskinderen worden opgevangen, onderwezen en verzorgd.

Met veel liefde gaven zij een jaar lang les en deden allerlei bijzondere projecten met de kinderen. Een belangrijk onderdeel van hun werk bestond uit het maken met muziek, iets wat in de genen van de familie Williams zit, maar ook diepgeworteld is in de Afrikaanse cultuur.

Tijdens een van de weekenden bezochten zij Sengerema hospital, zij waren diep onder de indruk van het werk dat daar verricht werd door zuster Marie José, de lokale artsen en verpleegkundigen, maar ook de Nederlandse co-assistenten.

Dit jaar werd Femke opeens uit het niets benaderd, door de familie Williams, namelijk omdat Alan zijn verjaardag wilde vieren, en in plaats van de gebruikelijke cadeautjes een kleine inzameling wilde organiseren voor het ziekenhuis in Sengerema! Daarbij werd maar liefst 4273 Australische dollar opgehaald, oftewel ongeveer 2974 euro!

Dit geld zal gebruikt gaan worden voor het project verloskamers, om te zorgen dat de moeder en kind zorg rond de bevalling verbeterd wordt en essentiële apparatuur vervangen of aangeschaft zal worden. Verder informatie volgt onder het kopje ‘projecten’.
Hartelijk dank alvast aan de familie Williams voor deze gulle en lieve actie!!!”

695 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *