Dinsdag 18 t/m vrijdag 21 Juli zet Suzanne van Leuven zich in voor het ziekenhuis in Sengerema door de Nijmeegse vierdaagse te wandelen en hiermee geld in te zamelen voor Sengerema. Het geld is bedoeld als mooie start voor het bekostigen van een nieuw anesthesie apparaat, want die is er hard nodig!

Veilig opereren

Met de komst van een nieuwe leider is er veel aan het veranderen in Tanzania en zo ook in Sengerema. Op sommige gebieden een vooruitgang, maar het brengt ook een aantal moeilijkheden met zich mee . Zo is onder andere de regelgeving in de zorg enorm aangescherpt, wat er voor zorgt dat het krijgen van een werkvergunning moeizaam gaat, maar ook dat medische materialen en medicatie strenger gecontroleerd worden. En dus zijn de ‘net over datum’ spullen die wij hier in Nederland verzamelen, nu ook daar niet meer zomaar bruikzaam. Hierdoor wordt de al bestaande schaarste dus alleen nog maar groter. Financiële reserves zijn afwezig, dus wanneer er medische materialen stuk gaan, is er dus ook geen budget voor vervanging. Hierdoor is er nu inmiddels nog maar één goed werkend anesthesie apparaat beschikbaar. Dit apparaat is noodzakelijk om een patiënt veilig in slaap te kunnen houden tijdens een operatie. Als gevolg kan er momenteel dus nog maar op één operatiekamer tegelijk geopereerd worden. Een groot probleem, want een patient die een spoedoperatie nodig heeft, kan nu dus niet (direct) geholpen worden. Ook de uitzendingen van Erik Staal met chirurgisch team uit het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem moeten hierdoor worden aangepast. In plaats van bijna fulltime opereren op twee kamers tegelijk, kan ook dit maar op één kamer.

Een nieuw anesthesie apparaat is dus meer dan welkom en eigenlijk noodzakelijk te noemen in een ziekenhuis met zoveel patiënten als in Sengerema. De kosten hiervan bedragen echter rond de 17.000 euro, een bedrag dat niet mis te noemen is. Maar we gaan ons best doen!

Als eerste actie hiervoor zal Suzanne van Leuven, coassistent in Sengerema in 2016, de Nijmeegse Vierdaagse van 2017 gaan lopen. Door het starten van een sponsoractie hoopt zij een eerste aanzet te doen in de richting naar het nieuwe apparaat.

 

1,329 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *