Toppers Myrthe Boss en Ruben Coljee hebben afgelopen oktober de halve marathon van Amsterdam gelopen voor Stichting Vrienden Sengerema Hospital. Met deze fantastische prestatie, hebben zij het prachtige bedrag van €6926 opgehaald. Van dit opgehaalde geld, kunnen we onder andere een nieuwe reanimatietafel kopen voor zieke pasgeborenen in Sengerema.

Afgelopen zondag kwam Myrthe de cheque aan Milou van Ingen overhandigen in het Radboudumc.

128 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Gisteren hebben Myrthe Boss en Ruben Coljee de halve marathon van Amsterdam gelopen voor onze stichting. Zij hebben alle weertypes getrotseerd. Kou, wind, regen en gelukkig ook af en toe een zonnestraal! Met deze fantastische prestatie, hebben zij hun streefbedrag bíjna gehaald. Van dit opgehaalde geld, kunnen we onder andere een nieuwe reanimatietafel kopen voor zieke pasgeborenen in Sengerema.

Wij zijn enorm trots op Myrthe en Ruben en hen enorm dankbaar voor deze geweldige inzet voor de kwetsbare baby’s op de NICU in Sengerema. Doneren kan de komende maand nog via: https://lnkd.in/eg6fGvsd

102 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Neuroloog Myrthe Boss, werkzaam in Ziekenhuis de Gelderse Vallei, rent een halve marathon voor zieke pasgeborenen in Sengerema Hospital. Tien jaar geleden werd haar eigen lieve, dappere kleine kanjer veel te vroeg- maar precies op tijd geboren. Dankzij de goede zorg in Nederland overleefden ze dit allebei. Daarom wil Myrthe iets op een passende en duurzame manier terug doen.

Samen met haar neef Ruben Coljee, gaat zij op 15 oktober aanstaande de halve marathon van Amsterdam lopen. Zij doen dit in de vorm van een sponsorloop, waarbij ze geld ophalen voor project NICU. Afgestemd op de lokale behoefte, gaan zij specifiek geld ophalen voor een nieuwe reanimatietafel. Op deze speciale, verwarmde tafel worden de meest zieke baby’s opgenomen. De tafel combineert alle componenten die nodig zijn voor noodgevallen en reanimaties.

Meer weten over deze fantastische actie?

Kijk dan op: https://steunactie.nl/actie/halve-marathon-voor-pasgeboren-kinderen-tanzania/-23988

302 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

93 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

93 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Afgelopen week hebben onze kinderarts Dr. Rwezaula, een kinderarts in opleiding en onze tropenarts Rian Jager opnieuw de ETAT training gegeven.
 
Het doel van deze training is vroegtijdige herkenning van kinderen in nood, zodat zij als eerste gezien worden door een dokter. Deze training sluit mooi aan bij het spoedeisende hulp project van SIMBA-health.

292 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

606 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Maak kennis met dokter Rose (links), onze nieuwe arts op de NICU. Zij wordt momenteel ingewerkt door dokter Caroline (rechts). Doordat de NICU drukker wordt en de zorgzwaarte toeneemt, hebben we dankzij Wilde Ganzen een tweede arts kunnen aannemen. Zodoende kunnen dokter Rose en dokter Caroline hun werkzaamheden verdelen.
 
Naast klinische werkzaamheden, hebben we dokter Rose de afgelopen periode ook klaargestoomd om officieel trainer te worden in het geaccrediteerde onderwijsprogramma van Sengerema Hospital. Zo zal zij samen met kinderarts dokter Rwezaula, iedere drie maanden de ETAT training blijven geven.

574 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Momenteel is het regenseizoen gaande in Sengerema. Hierdoor is het over het algemeen een stuk frisser. Om de baby’s en hun moeders extra warm te houden, hebben we dankzij een mooie donatie van Paul Dirkes en zijn familie, 20 nieuwe dekens kunnen aanschaffen. Deze zijn vandaag uitgedeeld op onze prematurenafdeling en NICU. Ze zijn uitwasbaar, dus voor duurzaam gebruik.

 

584 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Deze maand besteedt het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis aandacht aan onze stichting, project NICU en de club van 100. Lees mee in onderstaande nieuwsbrief, die vandaag is uitgebracht.

 

 

 

726 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

De afgelopen maanden heeft vrijwel het gehele ziekenhuispersoneel van Sengerema Hospital een opfriscursus ‘Helping Babies Breathe’ gevolgd. Inmiddels komen er ook collega’s vanuit andere ziekenhuizen in Tanzania om onze neonatale en kindergeneeskundige (ETAT) trainingen te volgen.

De afgelopen periode ontvingen we bezoek uit Geita, Sumve, Biharamulo en lokale kleine klinieken. Komende week mogen we collega’s ontvangen uit het noordelijke Shirati en het westelijke Kasulu. Ze leggen enorme afstanden of om onze trainingen te kunnen volgen. Op deze manier wordt kennis mooi verspreidt over meerdere ziekenhuizen.

644 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag