Vandaag is het RCH (Reproductive & Child Health) en ANC (Antenatal Clinic) gebouw officieel geopend en gewijd door een speciaal gezelschap bestaande uit onder andere de bisschop van Geita, de regional medical officer en de regional administrative secretary van mwanza. Een feestelijke bijeenkomst in Sengerema! Met veel dank aan de AFAS Foundation.

 

4 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Het portret van deze week:
 
Dokter David Ng’wenda is gynaecoloog. Hij is in 2007 komen werken in Sengerema Hospital als Clinical Officer. In 2010 besloot hij te gaan studeren voor Medical Doctor en kwam in 2016 weer werken in het ziekenhuis. Daar werd al snel duidelijk dat hij een passie heeft voor gynaecologie en verloskunde. De stichting heeft zijn specialisatie betaald en sinds afgelopen maand is hij nu aan het werk op onder andere de verloskamers, waar ongeveer 6000 bevallingen per jaar plaatsvinden. Zijn specialisatie zal er mede voor zorgen dat het ziekenhuis een verwijsstatus krijgt in de toekomst.

10 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

10 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

In de komende weken gaan we een aantal lokale stafleden portretteren die ondersteunt worden door Stichting Vrienden Sengerema Hospital.
 
Hieronder zien jullie dokter Mektrida. Zij werkt op de NICU en ondersteunt tevens het brandwonden project. Ze heeft een passie voor de zorg voor kinderen en werkt met veel plezier op de NICU. In de toekomst wil ze graag kinderarts worden. Ze is een zeer toegewijde en intelligente arts en de stichting is heel blij met haar!

8 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

40 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Stichting Vrienden Sengerema Hospital is op zoek naar een enthousiaste Arts Internationale Gezondheid en Tropengeneeskunde voor de functie van project manager en arts.

Taken en verantwoordelijkheden

Klinisch

Je zal gaan werken in de kliniek met een focus op onderwijs van AIOS IGT, Nederlandse co- assistenten en Tanzaniaanse registrars (ANIOS). Je participeert in de dagelijkse kliniek met een zeer afwisselend karakter, waarbij je op dagelijkse basis met verschillende specialismen in aanraking komt. Je zult meedoen in avond-, nacht- en weekenddiensten, waarbij ervaring en enthousiasme in de obstetrie een vereiste is.

Projectmanagement

Een groot deel van de verantwoordelijkheden in deze baan zal zijn het actief monitoren en evalueren van de verschillende projecten die gesteund worden door de stichting, het bedenken van nieuwe projecten en daarbij behorende fondsenwerving. Hierbij zul je plaatsnemen in het management van het ziekenhuis en daardoor ook een stem hebben in het dagelijks bestuur.

Uitzendingsvoorwaarden

Je tekent een contract voor minimaal twee jaar om goede integratie te kunnen waarborgen. Stichting Vrienden Sengerema Hospital biedt vergoeding voor ziektekostenverzekering, arbeidsongeschiktheid, AOW-gat, repatriëring en de kosten voor medische registratie, werk- en verblijfsvergunning, alsmede reis- en onkosten. Daarnaast bedraagt het maandelijks salaris €1.000,-.

  • Deadline sollicitatie: 23 December 2022
  • Sollicitatiegesprekken: medio Januari 2023
  • Startdatum: Maart/April 2023

Voor meer informatie en het opsturen van motivatiebrieven en CV: info@stichtingvsh.nl

Vacature arts IGT Sengerema Hospital, Tanzania

30 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Fantastisch nieuws voor ons bestuurslid Sandra Zoetelief. Afgelopen maandag is zij aangenomen voor de opleiding tot kinderarts in Amsterdam UMC. Wij zijn ontzettend trots op haar!

54 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Afgelopen week hebben onze kinderarts Dr. Rwezaula, een kinderarts in opleiding en onze tropenarts Rian Jager opnieuw de ETAT training gegeven.
 
Het doel van deze training is vroegtijdige herkenning van kinderen in nood, zodat zij als eerste gezien worden door een dokter. Deze training sluit mooi aan bij het spoedeisende hulp project van SIMBA-health.

66 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

In september is gestart met de bouw van een nieuwe spoedeisende hulp in Sengerema Hospital. Dit project is een samenwerking met SIMBA Health en stond al een paar jaar op de planning.
De nieuwe SEH zal straks 6 bedden en een behandelkamer hebben, en zal de kwaliteit van zorg een enorme boost geven. De komende maanden zullen we het personeel gaan trainen in de zorg voor acuut zieke patiënten zodat zij goed beslagen ten ijs komen wanneer de SEH straks opent.

100 totaal aantal vertoningen, geen vertoningen vandaag

Bestuursleden Niek Versteegde en Laura Duineveld zijn de afgelopen weken in Sengerema geweest. Wegens de pandemie hebben zij hun bezoek helaas meermaals moeten uitstellen. Dit maakte de hereniging in Sengerema extra bijzonder!

228 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag